Skip to main content
search

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λευκωσία. Οι σπουδές μου στην Ιατρική έγιναν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησα ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκα για έξι χρόνια στην ορθοπαιδική χειρουργική και τραυματολογία στο ΓΝΑ ΚΑΤ Αθηνών, στη Δ ορθοπαιδική κλινική με διευθυντές και δασκάλους τον Κύπριο ορθοπαιδικό κ. Νικολαΐδη και στη συνέχεια τον κ. Μαχαιρά, στο τμήμα Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης τον Κύπριο ορθοπαιδικό κ. Ζαχαρίου, στο τμήμα Μικροχειρουργικής και Άκρας Χείρας τον κ. Γεροσταθόπουλο και στο Νοσοκομείο Πάιδων Aθηνών “Παναγιώτης και Αγλαία Κυριακού” τον κ. Γκίοκα. Είχα την ευκαιρία να μυηθώ και να εκπαιδευτώ σε υψηλό επίπεδο, σε όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής. Σύγχρονη τραυματολογία, ψευδαρθρώσεις μακρών οστών, επιμηκύνσεις με συσκευές ilizarov, χειρουργική σπονδυλικής στήλης και σκολίωση, ολικές αρθροπλαστικές και αναθεώρησεις, χειρουργική παθήσεων άκρου ποδός, παιδοορθοπαιδική, χειρουργική άκρας χείρας, επανορθωτική μικροχειρουργική και συγκολλήσεις άκρων, αρθροσκοπική χειρουργική και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας υπηρέτησα σε έμμισθη θέση ως Specialty Registrar Trauma and Orthopaedics στο Princess Royal University Hospital (King’s College Hospital NHS Foundation Trust, London, UK ) αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία από το NHS UK.

Εκπαιδεύτηκα στο Royal Collage of Surgeons of England στην αρθροπλαστική γόνατος, στην αρθροσκόπηση γόνατος, στις συρραφές μηνισκικών βλαβών, στην αποκατάσταση συνδεσμικών κακώσεων γόνατος (πρόσθιος- οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος, έξω γωνία) και στη σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των εξαρθρημάτων επιγονατίδας με ανατομική ανακατασκευή του έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου. Συμπλήρωσα τρίμηνη εκπαιδευτική άσκηση στην μικροχειρουργική στο εκπαιδευτικό κέντρο “Γαριφαλίδης” του πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκα στα ΑΟ trauma και AO distraction osteogenesis (διατατική οστεογένεση). Εκπαιδεύτηκα στo Universtat de Barcelona (GRECMIP) στις ελάχιστα παρεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (διαδερμικές) των παραμορφώσεων του άκρου ποδός. Συμμετείχα σε αρκετά εκπαιδευτικά course στo ArthroLap της εταιρίας Arthrex στο Μόναχο, και στο Lab της εταιρίας Conmed στην Φραγκφούρτη, σχετικά με αρθροσκόπηση γόνατος, ώμου και ποδοκνημικής.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών επιπέδου μάστερ (Master of Science) στην εφαρμοσμένη πληροφορική της υγεία και τηλεϊατρική με θέμα μεταπτυχιακή διατριβής Επεξεργασία και Ανάλυση Εικόνων Υπερήχων (τεχνικές βελτίωσης εικόνας, μείωσης θορύβου, τμηματοποίησης εικόνων υπερήχων και αυτόματης διάγνωσης ρήξης στροφικού πετάλου).

Έχω εκπαιδευτεί και απέκτησα μεγάλη εμπειρία στο υπερηχογράφημα μυοσκελετικού συστήματος.

Ως ορθοπαιδικός χειρουργός έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτελώ χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος και αναθεωρήσεις, αρθροσκοπικές επεμβάσεις γόνατος και ώμου, χειρουργική  τραύματος και καταγμάτων, χειρουργικές επεμβάσεις στο χέρι και μικροχειρουργική, επεμβάσεις ψευδαρθρώσεων και ανακατασκευής κάτω άκρων και ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική του ποδός.

Εκτελώ εξατομικευκένες χειρουργικές επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με τεχνική ελάχιστης παρεμβατικότητας με το σύστημα Visionaire προσαρμοσμένο στην ολική αρθροπλαστική Genesis II της εταιρείας Smith and Nephew. Την τελευταία πενταετία πραγματοποιώ άνω των 50 χειρουργικών επεμβάσεων ολικής αρθροοπλαστικής γόναρος τον χρόνο χρησιμοποιόντας βέλτιστες τεχνικές ταχείας ανάρρωσης και αναπτύσσοντας  και βελτιώνοντας συνεχώς το περιεγχειρητικό πρωτόκολλο ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.

Έχω εκτελέσει πολύ μεγάλο αριθμό ελάχιστα επεμβατικών αρθροσκοπικων επεμβάσεων, ανατομικής αποκατάστασης προσθίου χιαστού με αυτομόσχευμα μόνο ενός τένοντα (ημιτενοντώδους) με την τεχνική All inside Arthrex GraftLink .

Έχω εκτελέσει πολύ μεγάλο αριθμό αρθροσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης ρήξης τενόντων στροφικού πετάλου με τεχινκή speedbridge Arthrex double row.

Χρησιμοποιώντας τεχνική ελάχιστης παρεμβατικότητας, για γρήγορη αποκατάσταση αντιμετώπισα με επιτυχία πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Χρησιμοποιώντας και αναπτύσοντας (τροποποιήσεις)  την τεχνική rotation scarf αντιμετώπισα με εξαιρετικά καλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα πολύ δθσκολες παραμορφώσεις βλαισού μεγάλου δακτύλου (γωνία βλαισού δακτύλου μεγαλύτερη από 50 μοίρες με έντονα στροφικά στοιχεία)

Από το 2012 αντιμετώπισα στην Κύπρο μεγάλο αριθμό περιστατικών παραμορφώσεων άκρου ποδός  χρησιμοποιώντας διαδερμικές τεχνικές και σε συνεργασία με ορθοπαιδικό χειρουργό Δρ. Νίκο Χατζηνικολάου αναπτύξαμε την μέθοδο.

Συμμετείχα σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος στην Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό είτε παρουσιάζοντας εργασίες, είτε ως οργανωτική επιτροπή και δημοσίευσα εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά Eλλάδας και εξωτερικού.

Αποτελώ μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογιάς ΕΕΧΟΤ, της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας ΚΕΧΟΤ, της παγκόσμιας εταιρείας αρθροσκοπίσεων, χειρουργικής γόνατος και αθλητικών κακώσεων ISAKOS (International Assosiation of Athroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Surgery ) της ομάδας έρευνας και μελέτης της ελάχιστα παρεμβατικής χειρουργικής του άκρου ποδός GRECMIP (Group of Research and Study into Minimally Invasive Surgery of the Foot and Ankle)  του General Medical Council GMC και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ΠΙΣ.

Από το Σεπτέμβριο 2012 διατηρώ ιατρείο στην Έγκωμη, πλησίον Ιπποκράτειου ιδιωτικού νοσοκομείου και συνεργάζομαι ως χειρουργός με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία στη Λευκωσία και Λεμεσό (Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείo, Ιδιωτικό Νοσοκμείο Ευαγγελίστρια Λευκωσίας, Saint Mary’s and John’s Polyclinic και Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία, Πολυκλινική “Υγεία” στη Λεμεσό και Τίμιος Σταυρός στην Λάρνακα). Από τον Ιούλιο του 2013-2019 συμμετείχα στο πρόγραμμα εφημεριών του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελίστρια, ως on call ειδικός ορθοπαιδικός για τα εξειδικευμένα επείγοντα ορθοπαιδικά και τραυματολογικά περιστατικά, εφαρμόζοντας με επιτυχία ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος.

Από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι και το 2020 συμμετείχα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιολόγησης  λειτουργικότητας, αναπηρίας και Υγείας (International Classification of Functioning, Disability and Health ICF ) του τμήματος κοινωνικής ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρίες (Υπουργείο Εργασίας). Από το 2016 αποτελούσα εκπαιδευτή των αξιολογητών ιατρών στο σύστημα ICF.

Μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 2012 έχω εξετάσει πέραν των 10000 Κύπριων ασθενών με ορθοπαιδικά προβλήματα και έχω διενεργήσει πέραν των 2000 μεγάλων ορθοπαιδικών χειρουργικών επεμβάσεων σε Κύπριους ασθενείς.

Τον Ιούνιο του 2019 το ιατρείο εντάχθηκε στο ΓΕΣΥ και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 15000 επισκέψεις, 1200 μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις και 800 μικροεπεμβάσεις μέσω ΓΕΣΥ.

Από τον Ioύλιο του 2020 σε συνεργασία με Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελίστρια συμμετέχω στην παροχή ενδονοσοκομείακης περίθαλψης μέσω ΓΕΣΥ πραγματοποιώντας έξι μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις εβδομαδιαία.

Προσπαθώ να ασκώ την ειδικότητα μου με σύγχρονο, επιστημονικά ορθό και κυρίως ανθρώπινο τρόπο.

The best treatment for orthopaedic complications is prevention

Sir John Charnley

Patients are more active, more athletic; they want to be able to do more things. Our job is to give them what they need

Mr. Richard Villar (Famous Hip Surgeon)

Είμαστε κοντά στον ασθενή, εξυπηρετούμε τις ανάγκες του

Κυριάκος Δημητριάδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Close Menu