Skip to main content
search
Αφορά ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ακτινογραφία στο ιατρείο μέσω ΓΕΣΥ μετά τις 05.11.2019, και ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινογραφία στο ιατρείο μέσω ΓΕΣΥ και το αυτοματοποιημένο μήνυμα που αποστέλνεται  μέσω ΓΕΣΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται στο ΓΕΣΥ, όλες οι ακτινογραφίες που διενεργούνται στο ιατρείο γνωματεύονται από τον συνεργάτη ιατρό ακτινοδιαγνώστη Δρ. Μάριο Αγαθαγγέλου.

Η εικόνα μεταδίδεται άμεσα σε μορφή DICOM στο σύστημα mex+ aquision  όπου γίνεται η ανάλυση επεξεργασία και στη συνέχεια στο σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων PACS του ιατρείου (Orthanc Dicom Server). Στη συνέχεια μέσω ασφαλούς σύνδεσης VPN διανέμονται στον ακτινόλογο, σε ειδικό αυτοματοποιημένο σύστημα επισκόπησης και έκδοσης ακτινολογική διάγνωσης (Horos project) και στη συνέχεια οι διαγνώσεις ανεβαίνουν στη βάση δεδομένων του ΓΕΣΥ και στον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελλο ασθενή.

Η διαδικασία αυτή χρειάζεται συνήθως μερικές μέρες.

Την ημέρα που θα ανέβει (upload) η ιατρική γνωμάτευση στον φάκελλό σας, θα λάβεται το πάρακάτω αυτοματοποιημένο μήνυμα από το ΓΕΣΥ και αφορά την ακτινογραφία που διενεργήθηκε (δυστηχώς το μήνυμα δε διευκρινίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες  και σε συνδιασμό με το ότι η υπηρεσία παρέχεται διαφορετική ημέρα από την ημέρα επίσκεψης, έχει μπερδέψει πολλούς ασθενείς μας).

Αγαπητέ/ή κύριε/κυρία,
Σας ενημερώνουμε ότι σε σχέση με την επίσκεψή σας στις ΧΧ-ΧΧ-20ΧΧ, ο/η ιατρός ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ / MARIOS AGATHANGELOU έχει υποβάλει απαίτηση για τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας που σας παρείχε, και η σχετική ιατρική έκθεση έχει καταχωρηθεί στο ιατρικό σας ιστορικό. Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες του ιατρικού ιστορικού σας στο “Αρχείο Δικαιούχου” σας, πρόσβαση στο οποίο έχετε μέσω της Πύλης Δικαιούχων του ΓεΣΥ.
Για σχετικές πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον ιατρό ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ / ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, ο οποίος σας είχε εκδώσει το παραπεμπτικό.
Εάν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι οι πιο πάνω πληροφορίες είναι ανακριβείς, ή με οποιοδήποτε τρόπο εσφαλμένες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης ΓεΣΥ.
Σχετικά με την πιο πάνω υπηρεσία φροντίδας υγείας, σας ενημερώνουμε για την επικαιροποιημένη κατάσταση συμπληρωμής:
* Μέγιστη ετήσια συμπληρωμή: €ΧΧΧ
* Συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί για το τρέχον έτος: €ΧΧΧ
* Ενδεδειγμένη συμπληρωμή για την παρούσα υπηρεσία υγείας: €10
Κέντρο Εξυπηρέτησης ΓεΣΥ:
Τηλ.: 17000, κλήσεις εξωτερικού: +357-22017000
Ηλ. ταχυδρομείο: info@gesy.org.cy
Πύλη Δικαιούχων: Ενότητα Ερωτήματα και Παράπονα
Διεύθυνση Διαχείρισης Δικαιούχων ΓεΣΥ
Oργανισμός Aσφάλισης Yγείας
Ταχ. Θυρίδα 26765
1641 Λευκωσία, Κύπρος
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το περιεχόμενο της πιο πάνω ηλεκτρονικής επικοινωνίας και τυχόν συνημμένα με αυτήν είναι εμπιστευτικά και περιέχουν πληροφορίες από το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ). Προορίζονται μόνο για τον παραλήπτη.
Εάν την έχετε λάβει κατά λάθος, ενημερώστε αμέσως τον διαχειριστή του συστήματος ΓεΣΥ στο administrator@gesy.org.cy. Μην δημιουργήσετε αντίγραφα ή αποκαλύψετε το περιεχόμενό της σε κανέναν.
Λάβετε υπόψη ότι αν δεν είστε ο παραλήπτης της πιο πάνω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, απαγορεύεται οποιαδήποτε αποκάλυψη, αντιγραφή, διανομή ή χρήση του περιεχομένου της.

Τη λήψη, ψηφιακή επεξεργασία – βελτιστοποίηση και παρουσίαση των ψηφιακών ακτινογραφιών έχουν αναλάβει οι εξιδεικευμένοι τεχνολόγοι – ακτινολόγοι (Registered Radiοlogic Technologists) κ. Μαρία Κερμάνου Bsc Msc και κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Bsc.

Υπηρεσίες που παρέχονται στο Ιατρείο:

  • Ακτινογραφίες μυοσκελετικού
  • Ακτινογραφία θώρακος
  • Ακτινογραφία κοιλίας
  • Ακτινογραφία ΝΟΚ
  • Υπερηχογράφημα μυοσκελετικού
  • Υπηρεσίες επεμβατικής ακτινολογίας από Δρ. Μάριο Αγαθαγγέλου

H ομάδα των τεχνολόγων – ακτινολόγων έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των νέων τεχνικών ψηφιακής ακτινογραφίας όπως και στις τεχνικές λήψης εξειδεικευμένων – λήψεων – ακτινογραφιών μυοσκελετικού.

Το ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό σύστημα με σκοπό την έγκαιρη και σαφή διάγνωση περιστατικών με ορθοπαιδικά προβλήματα. Πρόκειται για το σύστημα εκπομπής ΜΕΧ+100 το οποίο συνδυάζεται με ψηφιακό panel 1717SGC/SCC (Digital retrofit panel for stationary xray) της Εconet Germany, ένα απεικονιστικό σύστημα υψηλής ευκρίνειας που υπόσχεται άριστες ψηφιακές ακτινογραφίες. Αποτελεί ένα ψηφιακό σύστημα υπερύψηλης ευαισθησίας με αυτόματο σύστημα υπολογισμού της δόσης, το οποίο διασφαλίζει ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας, σε συνδυασμό πάντα με τη μέγιστη διακριτική ικανότητα και άριστης ποιότητας ακτινογραφίες.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Close Menu