Skip to main content
search

Γιατρέ καλημέρα σας,
Έχω συχνό πόνο στον αγκώνα μου, βασικά με πονά καθημερινά και νιώθω ένα κάψιμο μέσα στον αγκώνα μου. Αθλούμαι γενικώς, και εκτός από την γυμναστική παίζω και τένις, ίσως να έκανα κάποια δυνατή κίνηση και να έκανα ζημία στον μυς στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα; Βάζω πάγο και την κρέμα την ice power αλλά δεν περνά. Φυσικά ο πόνος μειώθηκε αλλά έχει κινήσεις που δεν μπορώ να κάνω και δυσκολεύει και η κίνηση στο τένις.

Έφη

Αγαπητή Έφη,

Όσον αφορά το τένις είναι αρκετά απαιτητικό άθλημα και χρειάζεται απαραίτητα σωστή προετοιμασία και σωστή τεχνική για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, ο πόνος στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις ή και συνδυασμό τους, μυικές (θλάσεις) ρήξεις στους καμπτήρες, έσω επικονδυλίτιδα, έσω αστάθεια του αγκώνα λόγω ρήξης ή ανεπάρκειας του έσω πλαγίου συνδέσμου, ωλένια νευρίτιδα (πίεση δηλαδή του ωλένιου νεύρου) και σπάνια λόγω οστεοχόνδρινης βλάβης της άρθρωσης.

Η σωστή διάγνωση (μπορεί να είναι κλινική, ενδέχεται όμως να χρειαστούν και εξειδικευμένες εξετάσεις όπως MRI αγκώνα και ηλεκτρομυογράφημα άνω άκρων) είναι το πρώτο βήμα. Στην συνέχεια ανάλογα με τις απαιτήσεις, αποφασίζονται οι διάφορες θεραπευτικές επιλογές και παρεμβάσεις, οι οποίες μπορεί να αρχικά ανάπαυση, παγοθεραπεία, φάρμακα, βιταμίνες και διάφορες τεχνικές φυσικοθεραπείας και σωστό πρόγραμμα αποκατάστασης (ασκήσεις ενδυνάμωσης – διατατικές ασκήσεις ), αν αποτύχουν μπορεί να βοηθήσει κάποια ενέσιμη θεραπεία ( πχ PRP – αυξητικοί παράγοντες, ένζυμα ή κορτιζόνη) και τέλος χειρουργική αντιμετώπιση αν υποπέσει το πρόβλημα σε χρονιότητα ( άνω του ενός έτους).

Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Close Menu