Skip to main content
search

Ιατρείο

Το ιατρείο ορθοπαιδικών παθήσεων και τραυματολογίας βρίσκεται στην Έγκωμη, στο δρόμο του Ιδιωτικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο». Λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012 και εγκαινιάσθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2013.

Ο oρθοπαιδικός xειρουργός Κυριάκος Δημητριάδης έχει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων αντιμετώπισης των παθήσεων μυοσκελετικού, τόσο των χρόνιων όσο και του τραύματος, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την βέλτιστη θεραπευτική επιλογή, αλλά και την εφαρμογή της χειρουργικής θεραπείας με ελάχιστα επεμβατικές ή αρθροσκοπικές μεθόδους. Σκοπός, είναι η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ασθενείς ανάλογα με τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με φυσικοθεραπευτές, με Ιατρικά Κέντρα και Ιδιωτικά Νοσοκομεία που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας, άριστες συνθήκες χειρουργείου και πρότυπες υπηρεσίες νοσηλείας.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο ένα νέο υπερσύγχρονο ακτινολογικό σύστημα, με σκοπό την έγκαιρη και σαφή διάγνωση περιστατικών με ορθοπαιδικά προβλήματα. Πρόκειται για το σύστημα εκπομπής ΜΕΧ+100 το οποίο συνδυάζεται με ψηφιακό panel 1717SGC/SCC (Digital retrofit panel for stationary xray) της Εconet Germany, ένα απεικονιστικό σύστημα υψηλής ευκρίνειας που υπόσχεται άριστες ψηφιακές ακτινογραφίες. Αποτελεί ένα ψηφιακό σύστημα υπερύψηλης ευαισθησίας με αυτόματο σύστημα υπολογισμού της δόσης, το οποίο διασφαλίζει ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας, σε συνδυασμό πάντα με τη μέγιστη διακριτική ικανότητα και άριστης ποιότητας ακτινογραφίες.

Το Ιατρείο διαθέτει επίσης σύγχρονο σύστημα υπερήχων υψηλής ευκρίνειας Sonoscape S22, για την διάγνωση και παρακολούθηση μυϊκών και τενόντιων τραυματισμών και παθήσεων και για θεραπευτικές παρεμβάσεις όπως καθοδήγηση και τοπικές εκχύσεις φαρμάκων. Στο χώρο του Ιατρείου εφαρμόζονται σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι αυτόλογων βιολογικών αυξητικών παραγόντων PRP, για τη θεραπεία χρόνιων τενοντοπάθειων, μυϊκών θλάσεων και αρθρίτιδας.

Στο Ιατρείο το κάθε περιστατικό αξιολογείται με ιδιαίτερη προσοχή. Πρωταρχικά γίνεται πλήρης καταγραφή του ιστορικού και ακολουθεί λεπτομερής φυσική εξέταση. Τα προσωπικά δεδομένα, το ιστορικό του ασθενούς και οι διαγνωστικές εξετάσεις καταγράφονται με απόλυτη εμπιστευτικότητα τοπικά στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισής Ιατρείου Ίαση online. Oι απεικονιστικές εξετάσεις ( υπέρηχοι, ακτινογραφίες, ΜRI και αξονικές τομογραφίες) καταγράφονται στον orthanc Dicom server τα δεδομένα του οποίου γίνονται backup σε Synology NAS σε RAID 5. Μετά τη διάγνωση αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια και με την βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας η πάθηση και οι διάφορες εναλλακτικές μορφές θεραπείας και ο ασθενής είναι σε θέση μαζί με τον ιατρό να αποφασίσουν τη βέλτιστη, ανάλογα με την περίπτωση μορφή θεραπείας είτε αυτή είναι συντηρητική είτε χειρουργική και στην συνέχεια ακολουθείτε ένα εξατομικευμένο και ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που η πάθηση ή κάκωση απαιτεί χειρουργική αντιμετώπιση αναλύεται στον ασθενή με κάθε λεπτομέρεια η χειρουργική μέθοδος, ο χρόνος και η διαδικασία ανάρρωσης.

Στο ιατρείο από τον Σεμπτέβριο του 2020 σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο, διενεργήται μεγάλος αριθμός μικροεπεμβάσεων όπως συρραφή τραυμάτων, αφαίρεση μορφωμάτων, διάνοιξη εγκάρσιου συνδέσμου καρπού για σύνδρομο καρπιαίου, εκτινασσόμενος δάκτυλος, σύνδρομο De Quervain.

Οι μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις διενεργούνται μέσω ΓΕΣΥ στο”Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελίστρια Λευκωσίας”, και στο Aρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο. Συνεργαζόμαστε επίσης με το νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός στην Λάρνακα και το νοσοκομείο “Υγεία “στην Λεμεσό.

Close Menu